CÀRITAS MOBILITZA 100 TONES D’ALIMENTS A HAITÍ

2010, febrer 6 a les pm | Arxivat a SOLIDARITAT | Deixa un comentari
Etiquetes: , ,

Malgrat el dolor i la devastació són moltes les persones i les organitzacions que s’estan mobilitzant per ajudar Haití. A finestrajove hem volgut recollir una d’aquestes entitats i mostrar la feina que estan fent. A vegades, és en els moments de dolor quan descobrim la bondat dels altres…

Càritas mobilitza 100 tones d’aliments a Haití per als milers de desplaçats a Petionville Club

Càritas, 1 feb. 10

La xarxa Càritas, en col•laboració amb altres organitzacions catòliques d’ajuda humanitària, ha començat a transportar fins a Port-au-Prince 100 tones de menjar, que seran distribuïdes al llarg d’aquesta setmana al camp de Petionville Club, on viuen 20.000 persones durant el dia i prop de 50.000 durant la nit. Aquest camp és un dels majors assentaments de desplaçats pel terratrèmol de la capital.

A fi de garantir que l’ajuda arribi a tots, Càritas està extremant les mesures de seguretat en el repartiment i ha lliurat a tots els residents del camp identificacions de color groc o vermell, segons la zona on estan situats, per poder ser atesos de forma organitzada en les diferents fases. En el repartiment, els desplaçats van rebre un lot de llenties, oli vegetal, sèmola, cereals en gra i farina integral. Aquesta distribució comptarà amb el suport logístic específic de la Càritas Nord-americana.

El dijous passat va marxar cap a la República Dominicana la coordinadora de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola, Natalia Peiró, que viatja acompanyada per la responsable d’Emergències, Carmen Cabota. En el terreny s’uniran a Martín Lago, tècnic de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola, que està a l’illa des del 20 de gener passat per acompanyar la Càritas Dominicana en la resposta a l’emergència. Aquests tres experts de Càritas Espanyola s’encarregaran de conèixer sobre el terreny les necessitats dels damnificats en aquesta primera fase de l’emergència i identificar les àrees de treball en les quals Càritas Espanyola centrarà el seu acompanyament a la Càritas local i a la xarxa internacional.

En els darrers dies, ja ha estat possible transportar diversos camions d’ajuda humanitària urgent a Léogane, una localitat situada a 30 km de Port-au-Prince, que va quedar pràcticament arrasada pel terratrèmol. Acompanyat per forces del contingent de pau de l’ONU, el comboi va transportar milers de lots familiars de menjar, tendes de campanya, lones, flassades, pastilles depuradores per a l’aigua i contenidors d’aigua per a unes 5.000 persones, que es van repartir als damnificats de manera personalitzada.

Així mateix, el personal de Càritas va aixecar a la zona una clínica de campanya per oferir servei mèdic d’emergència als afectats, que està atenent uns 80 pacients al dia. Juntament a aquesta intervenció a Léog®ne, la xarxa Càritas a Haití desenvolupa també una activa tasca d’assistència mèdica a Port-au-Prince i tota la seva àrea metropolitana, on ofereix atenció sanitària d’emergència a diferents punts mòbils, a més de donar suport, amb personal mèdic i subministraments sanitaris, al treball de l’Hospital San Francisco de Sales.

http://www.flama.info/

Feu un comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: