TREBALL INFANTIL

2010, Juliol 11 a les pm | Arxivat a SOLIDARITAT | Deixa un comentari
Etiquetes: , , ,

Segons l’organització “Save the children”, actualment hi ha uns 218 milions de nens que treballen a tot el món, amb edats compreses entre els 5 i els 17 anys. Uns 126 milions, realitzen treballs perillosos i uns 8 milions i mig estan atrapats en les pitjors formes de treball il•legal, degradant i perillós, en condicions considerades com esclavitud

2’7 milions de nens d’Egipte entre 6 i 14 anys són tractats com a força de treball

Fides, 8 jul. 10

Ahmed Ramadán té 13 anys i treballa 11 hores al dia en un forn de pa en un barri pobre del Caire. Les condicions de treball són precàries a causa de la maquinària perillosa i als ambients amb sobrescalfament, a més l’Ahmed és maltractat pels seus caps. “Cada matí em desperto a les 6 i corro al forn per tenir l’oportunitat de treballar aquest dia. El forner espera a quatre nois, però només dóna feina al primer que arriba”, diu el nen a l’Agència Humanitària d’Informació i Serveis de l’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de les Nacions Unides. Si l’Ahmed aconsegueix arribar el primer, guanya 2’6 dòlars per dia, que utilitza per pagar el lloguer i les factures de casa seva.

El seu amic Tareq Al Sayed, de 14 anys, treballa com a paleta des de fa tres anys utilitzant una serra elèctrica 12 hores al dia per 5,2 dòlars a la setmana. A partir d’una investigació nacional, realitzada el 2001 pel National Council for Childhood and Motherhood juntament amb Central Agency for Public Mobilization and Statistics mostra que 2’7 milions de nens entre 6 i 14 anys treballen.

El responsable d’UNICEF a Egipte atribueix el fenomen a la pobresa, la falta de consciència i l’abandonament dels estudis a causa de la violència o la incapacitat dels pares a pagar les taxes escolars, així com a la cultura superficial del treball infantil.

Encara que Egipte ha signat el punt 138 del Conveni del International Labour Organization (ILO) sobre l’edat mínima d’ocupació, i el punt 182 sobre les pitjors condicions de treball infantil, són moltíssims els nens que treballen.

La llei egípcia sobre treball infantil prohibeix l’ocupació de nens menors de 14 anys i la formació professional d’aquells amb menys de 12 anys a més de la tutela dels menors de 17 anys de treballs perillós; estableix que les hores de treball no siguin més de sis per dia, incloent almenys una hora de descans; estableix que els menors no han de treballar més de quatre hores seguides, que no facin hores extres, no treballin els caps de setmana o durant vacances; i que no treballin de les 8 de la tarda a les 7 del matí.

Anuncis

Feu un comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.

%d bloggers like this: